SMP process

Mer om hur ser processen ut

SMP

SMP process: 

SMP genomförs vanligtvis under 3 separata sessioner.

Session 1.
Under denna  läggs grunden som man sedan bygger ytterligare densitet kring. Vid konsultationen som alltid föregår en behandling har man diskuterat tänkt hårlinje och behandlaren har kunnat bedöma vilken färgblandning som är den optimala utifrån hudton och färg på hår och hårsäckar. Vanligtvis inleder man en behandling med någon nyans ljusare än den slutgiltiga samt en hårlinje som ligger några millimeter ovanför den slutliga. Detta för att kunna se hur huden tar upp pigment och för att det är enkelt att justera ner en hårlinje när man kan se resultatet i färdigläkt skick.

Session 2
Vid den andra behandlingen läggs fokus på att bygga densitet mellan de tatuerade prickarna. Man förtätar alltså looken. Vid behandlingen bygger man vidare på en tätare, mörkare och fylligare look. Allt för ett slutgiltigt perfekt resultat

Session 3
Vid behandlingstillfälle tre finjusterar man hela det tatuerade området. En viss del av pigmenteringen har kanske  ljusnat och behöver justeras för att skapa en jämn och naturlig look. Genom det tredje lagret skapas  illusionen av ett huvud med full hårväxt men där innehavaren istället valt en rakad frisyr. 

Ungefärlig tid för varje session beror på omfattningen av ditt håravfall, hårfästets form och andra faktorer.

Genom att gradvis öka färgen och densiteten under alla 3 sessionerna kan vi skapa en illusion av naturligt hår. Dessutom kan kunden fortsätta att ge feedback under hela SMP-processen. Detta är det bästa sättet att uppnå de mest optimala resultaten. 

Sessionerna bör hållas med 7 till 14 dagars mellanrum. Läkningstiden varierar från person till person. Om sårskorpor kvarstår bör vi vänta lite längre än 10 dagar för att säkerställa bästa resultat.

En fjärde session kan krävas om du har håravfall, ärrbildning, överdrivet torr hud, eller mycket känslig hud.  Dessutom kan extremt tjock hud också kräva extra behandlingstid.

 

Det är mer än bara en behandling. Det är konst!