Frågor & Svar

FAQ

Vanliga frågor

Klienter bör förvänta sig mellan 3-4 sessioner, vanligtvis med 7 till 10 dagars mellanrum, för att slutföra sin behandling. Det beror på hur omfattande ditt håravfall är, ärrbildning, densitetpreferens och önskemål.

SMP gör mycket mindre ont än att få en vanlig tatuering. Klienter kan uppleva milda obehag under proceduren. De flesta klienter känner en lätt stickande känsla, men fokuserar på fördelarna snarare än upplevelsen.

Du kan förvänta dig rodnad och lätt svullnad som varar mellan 1-3 dagar efter din behandling.

Nej, du behöver inte ta ledigt från jobbet. Hårbotten kommer att ha en lätt rodnad i 1 till 3 dagar efter ingreppet, men avtar snabbt.

Pigmenten som används i SMP är speciellt utformade för kosmetisk användning och deponeras i de ytliga skikten av huden, ovanför hårsäckarna. Nålarna som används för att avsätta pigmenten är mycket fina och penetrerar inte tillräckligt djupt för att skada hårsäckarna.

Det är viktigt att informera oss om  eventuella medicinska tillstånd eller allergier du har innan du genomgår SMP, eftersom vissa medicinska tillstånd eller mediciner kan öka risken för komplikationer.  

Ja. Om du har haft någon skada i hårbotten eller till och med en hårtransplantation kan detta vara en utmärkt lösning för att dölja dessa ärr. Ärren blir mycket svårare att upptäcka och är i de flesta fall helt dolda.

Om du lider av tunt håravfall eller svagt diffust håravfall, kommer SMP att öka illusionen av täthet mellan dina naturliga hårstrån och skapa utseendet av ett fylligare hår.

Rätt hårfäste för varje klient bestäms med hänsyn till faktorer som huvudform, ålder och vad du är bekväm med. Tillsammans skapar vi ett hårfäste som passar dig.

Ja. Hårbotten kan ha en lätt rodnad 1-3 dagar efter behandlingen. Du kan bära en ren och löst sittande mössa som bör tas av var 30:e minut för att huden ska kunna andas.

Trettio (30) dagar är vad vi rekommenderar. Du bör definitivt undvika klorerade pooler, bastur, ångbad och solarier under och 30 dagar efter din behandling.

Du bör alltid använda solskyddsmedel. Att skydda hårbotten från solexponering är mycket viktigt och kan definitivt förlänga dina resultat. De ultravioletta strålarna från solen kommer att göra SMP-pigmenten ljusare om inget solskyddsmedel används.

 

Resultaten är olika för varje enskild klient. I genomsnitt kan färgens styrka vara i 3+ år. På grund av skillnader i immunsystemet, exponering för UV-strålning och hudtillstånd är det omöjligt att ge ett exakt svar.

Bläcket vi använder för SMP kommer aldrig att ändra färg, men det kommer att blekna. Tyvärr gäller den gamla klichén att ”ingenting varar för evigt” för SMP och kan kräva en justering för att återställa färgen.

  1. Pigment:  För SMP använts ett specialiserat pigment som är formulerat för att matcha hårsäckarnas naturliga färg. Detta pigment är också gjort för att vara mer hållbart och inte ändra färg med tiden. Dessutom är pigmenten 100% naturliga.
  2. Djup: SMP appliceras på ett grundare djup än vanliga tatueringar, vilket ger ett mer naturligt resultat. Pigmentet appliceras i det övre lagret av dermis, medan vanliga tatueringar vanligtvis appliceras djupare in i huden.
  3. Teknik: SMP kräver en specialiserad teknik som innebär att man använder små nålar för att skapa små prickar på hårbotten som liknar hårsäckar. Denna teknik skiljer sig från den traditionella tatueringstekniken, som innebär att skapa linjer och skuggningar.
  4. Syfte: Syftet med SMP är att skapa en illusion av ett fylligare, tjockare hår genom att fylla ut områden med håravfall. Vanliga tatueringar, å andra sidan, används vanligtvis för dekorativa eller symboliska ändamål.

Nej. Solning kan göra huden segare. Dessutom skapar det svårare att få din hud att absorbera bläck. Dessutom är det viktigt för oss att se din naturliga hudton och hårfärg så att vi kan skapa den rätta anpassade looken för dig.

Ja. SMP fungerar på alla hudfärger.

 

Ja. Vi skapar helt enkelt en lättare utspädning för att smälta in i befintliga gråa hårstrån. 

Ja. SMP kan lägga till täthet genom att skapa naturliga hårsäckar i hårbotten. Det kan göra tunt hår fylligare och tjockare. Släng dina mediciner som lovar att få håret att växa igen. Med SMP, efter den 1:a behandlingen kommer du att se omedelbara resultat.

Ja. SMP-bläck avsätts inte i huden så djupt som en vanlig tatuering så det är ganska lätt att ta bort men kan vara tidskrävande och kostsamt.

Vi erbjuder följande betalsätt:

  • Betalkort (Visa, Mastercard och Amex)

  • Swish

  • Faktura via Qliro

  • Delbetalning via Qliro


Utebliven tid utan avbokning 24 timmar innan din bokade tid kommer att debiteras till 100% av kostnaden.
Avbokning kan ske via mail,telefon eller SMS

Detta gäller inte vid sjukdom som kan styrkas med läkarintyg.

Uteblivet kundbesök innebär utebliven inkomst för oss. När Du som kund beställer tid för en behandling så har vi ett muntligt avtal. Du (köparen) förbinder dig att komma till oss vid en i förväg överenskommen tid. Vi (säljaren) förbinder oss att reservera denna tid för Dig och inte sälja den till någon annan. Så länge Du inte avbeställer senast 24 timmar innan så kan vi inte sälja tiden till någon annan kund.

Kunder informeras via hemsidan att vi har en avbokningspolicy. Huruvida ni läser igenom informationen kan vi inte ta något ansvar för.